Vergoeding

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn zorgverzekeraar?

Helaas wordt coaching en E-learning niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Zij hebben bepaald dat er sprake moet zijn van een psychische stoornis (een diagnose binnen het DSM) om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen.

Er zijn wel andere mogelijkheden om de kosten voor coaching en E-learning eventueel vergoed te krijgen, lees hieronder verder.

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn werkgever?

Vaak wel. Er zijn twee opties die je kan proberen en uiteraard help ik je daar graag bij.

Vanuit de wet Poortwachter;

In veel gevallen dat er sprake is van ziekte vanwege stress, burn-out of chronische ziekte, wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Door de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en veel sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van en bespaart dat de werkgever veel geld.

Vanuit het opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan);

Meestal reserveert jouw werkgever een opleidingsbudget per medewerker. (In sommige CAO’s is dat verplicht). Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als jij maar kan aantonen dat het ten goede komt aan jouw werkprestaties.

Zijn er nog andere mogelijkheden voor vergoeding?

Als je een langer traject loopt bij mij (meer dan 8 gesprekken) kan ik het een “traject voor persoonlijke ontwikkeling” noemen en daar een factuur van opmaken voor in jouw administratie. Na aftrek van een drempelbedrag mag je de rest van de kosten die je hebt gemaakt aftrekken van de belastingopgave.

Bij veel gemeenten is er via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een Persoons Gebonden Budget voor mensen die hulp nodig hebben maar dit niet kunnen betalen. De aanmeldprocedure en voorwaarden hiervoor zijn per gemeente verschillend. Vervolgens kun je met dit budget hulp bij mij inkopen.